Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dimarts, 29 d’agost del 2017

Ontinyent, una gran festa de Moros i Cristians


Molt interessant anar a Ontinyent a veure Moros i Cristians. Tres dies i escaig de festa dedicada als moros. Desfilades que duraven hores i hores i un poble i una comarca que estava totalment llliurada a aquest esdeveniment amb comparses que porten més de 100 anys de vida a la localitat. Ha estat impressionat, sobretot la part de la desfilada mora i cristiana quan la capitania, les 13 comparses i les embaixades treien el bo i millor de les seves gal.les. Impressionant. Hi havia molta gent, molt de música, no pot fallar a València, estructures formidadables, grups de ball i dansa espectaculars. Ha estat tot un plaer gaudir d'aquests dies a Ontinyent. També molt interessant l'embaixada infantil feta per la canalla i on hi va molts nens perquè està dedicada especialment amb ells. Aquesta festa costa un munt de diners. Ens varen dir que només el lloguer dels animals exòtics de la comparsa mora costaven 20.000 euros. Això si, es podien veure elefants, pitons, camells.
El que no val tan la pena són els alardos que és una espècie de carnaval on la gent va desfilant per lliure i amb disfresses senzillotes.
Una altra de les coses impressionants és quan davant del castell totes les bandes interpretent el Ximo, una mena d'himne de la festa. Veus una plaça amb unes 3.000  persones totes movent-se al mateix ritme amb un silenci absolut. Una cosa que val molt la pena. La gent d'Ontinyent ho tenen tot calculat i són molt agradables i de molt bon tracte. Això és una cosa que sempre s'ha d'agrair.